Einde Fashion Weeks ……

Voor je er erg in hebt is Maiken haar showseizoen alweer over. Sinds vorige week woensdag is ze weer even lekker thuis. Zo zwaai je haar nog uit op Schiphol en zo haal je haar weer op. Ondanks dat ze niet het volle seizoen doet (geen Milaan en Parijs) kwam ze toch erg moe en heel verkouden thuis. Nou heb ik sowieso al veel bewondering voor modellen maar helemaal tijdens de Fashion Weeks. Wat een gigantisch lange en onregelmatige dagen maken die meiden.

Maiken vertrok op woensdagavond, de één na laatste dag van de New York Fashion Week, naar Londen. Donderdagochtend werd ze door een driver opgehaald van het vliegveld. Dat is wel fijn hoor, een driver, even geen gezeul met je koffer en nog een trolley in de trein en metro. Eerst even de bagage afzetten bij haar vriendin. En daarna door naar de agency. Met een ontzettende jetlag had ze een middag en avond om 26 castings te gaan doen. Op een ‘normale’ dag red je dat al niet dus laat staan op een dag zoals deze. En in Londen liggen alle locaties veel verder uit elkaar dan in New York.

Dus hoe pak je dat aan? Juist, eerst de request castings doen en dan kijken hoeveel tijd je nog over houdt voor de andere. Je begrijpt al wel dat ze bij lange na niet alle castings heeft kunnen doen. Ze was erg blij dat ze aan het einde van de avond lekker naar het huis van haar vriendin kon gaan. Normaal gesproken slaapt ze altijd in een modellenhuis. Maar een jaar geleden heeft ze in New York in zo’n huis samengewoond met een model uit Londen. En hoe leuk is het dan als je een uitnodiging krijgt om tijdens de Londen Fashion Week bij haar en een paar vrienden te komen wonen. Ze hebben ontzettend veel plezier gehad. Het zijn 2 echte maatjes!! Dat is toch een leuke bijkomstigheid van modellenwerk, nieuwe vriendschappen.

De volgende dagen in Londen heeft ze niet zoveel castings meer gedaan als op de eerste. Het werd per dag minder. En dat is ook wel logisch want Maiken was op donderdag in Londen aangekomen en vrijdag begon de Fashion Week al. Veel line-ups waren toen al bijna vol en dan gaat het vaak nog om een enkele plaats per show. Dan moet je er maar net in het plaatje passen. Helaas heeft ze geen shows geboekt, wel een presentatie. Ook dat zijn teleurstellingen waar je als model mee om moet leren gaan. Ik moet eerlijk zeggen dat Maiken dat goed kan. Natuurlijk vind ze het jammer dat ze geen shows geboekt heeft. Maar ze heeft er alles aan gedaan wat ze kon. Tja, meer kan je niet doen.

Ze is heel tevreden over haar seizoen in New York!!! Er zijn veel meiden die helemaal niets hebben geboekt. En er zijn ook veel meiden die graag willen maar nooit de kans krijgen om naar New York te gaan. Dus ze prijst zichzelf gelukkig!!! Nu is ze lekker thuis, onder moeders vleugels, voor een week of 2. Kan ze weer even verwend worden en even helemaal uitrusten. De verkoudheid hebben we inmiddels weggewerkt met een enorme vitamine boost. En dan roept binnenkort New York alweer. We zullen zien!!

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *