New York Fashion Week …….

Maiken voor Nicholas K

Wat een stress, wat een stress ………. New York Fashion Week draait nog steeds op volle toeren. Nog een dag of 2 en dan is het alweer voorbij. Nou heb ik dit circus 2 keer eerder meegemaakt maar het blijft spannend. En als ik nog geen nagelbijter was dan zou ik het nu wel worden, haha…….

Zoals ik in de vorige post al zei, in de fashionweek hebben Maiken en ik heel veel contact. Iedere avond stuur ik haar een update via facebook van onze dag thuis. Zij doet dat ook van haar dag. Dus iedere ochtend als ik wakker wordt, snel m’n telefoon pakken (die tijdens de fashionweek naast me op de grond ligt) en lezen wat ze beleefd heeft. Ik verheug me er iedere dag weer op. Het is zo fijn dat je elkaar op deze manier op de hoogte kan houden. Ik vind het in veel gevallen ook helemaal niet leuk om zo op afstand te zitten. Ik voel me heel betrokken en wil d’r soms even een hele dikke knuffel geven. Zeker als ze even gefrustreerd is.

Het is zo’n enorme hectische tijd voor Maiken maar dat geldt natuurlijk voor alle modellen. De fashionweeks zijn met niets te vergelijken. Gelukkig is ze dit seizoen heel relaxed geweest maar dan nog heb je je momenten dat je heel erg baalt, vermoeid bent, of teleurgesteld. Het zijn lange dagen van castings doen, veel wachten, hollen naar de volgende casting, fitting, fit to confirm. En het is niet zo dat je om 5 uur lekker naar huis kan gaan om te relaxen. Het gaat ’s avonds gewoon allemaal door. En na shows of tussen shows in, is het gewoon weer castings doen. Ook gebeurde het geregeld dat als ze thuis kwam (en ze woont daar niet bepaald in het centrum) de agency een mailtje stuurde of belde met de mededeling om naar casting director x te gaan. Dan was het omdraaien en wegwezen. Je wordt geleefd en pas aan het eind van de dag zo niet ’s avonds weet je wat je de volgende dag gaat doen.

Het is niet alleen fysiek een zware belasting maar ook mentaal. Je gaat van super blij naar zeer teleurgesteld of verdrietig. Je gevoelens lijken zo nu en dan wel een achtbaan. Soms wil je een show zo graag lopen maar word je optie toch niet omgezet in een boeking. Maar that’s life. En waar het aan ligt, daar kom je niet achter. Volgende keer beter. Soms moet je veel doen om geboekt te worden. Voor één van de shows die Maiken gelopen heeft werd ze zelfs alleen nog maar in optie gezet na een casting, vervolgens een callback, een fitting en een make-up en haartest. Het blijkt dus wel dat sommige designers echt niets aan het toeval overlaten. En dat het dus niet zo makkelijk is om een opdracht binnen te halen. En dan heb ik het alleen nog maar over Maiken maar dat geldt natuurlijk ook voor de vele honderden andere meiden. De concurrentie is heel erg zwaar. Want al die meiden willen maar 1 ding: een plekje in de show van een bekende designer. Maiken heeft, denk ik, 140 castings gedaan, voor ongeveer 20 shows in optie gestaan en uiteindelijk 5 geboekt. En gisteren heeft ze op de valreep nog een presentatie gedaan voor Victoria Beckham.

Maiken haar show seizoen in New York zit er weer op. Ze stapt vanavond met een tevreden gevoel op het vliegtuig naar Londen. Daar start vrijdag de 13e de fashionweek. Ze zal alleen donderdag (met een jetlag) castings kunnen doen. We wachten af. En ook voor Londen geldt: heel veel succes lieverd!!!! En dit komt uit de mond van een hele trotse moeder!!!!!

Maiken voor Carmen Marc Valvo

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Maiken voor Houghton

 

 

 

 

 

 

 

 

Maiken voor Libertine

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *